Mærk hyggen og julestemningen i Vejen-området

Prøv en juletur til Vejen-området. Her finder du i 2023 helt ekstraordinært to unikke julekalender-udstillinger tæt på hinanden. På Museet Sønderskov vises DR TV-julekalendernes historie gennem tiderne i herregårdens smukke rum. 1 km længere nede ad samme vej finder du den folkekære The Julekalender hos Lillelunds Julemuseum. Det er koncentreret julestemning til en god oplevelsesdag. Begge steder er der åbnet for julekalender-oplevelser frem til den 30. december.  

Kombinér med en tur til områdets største handelsby, Vejen, hvor byen er julepyntet og gratis parkeringspladser. Nyd en kop kaffe på en af caféerne i bymidten undervejs i din juleshopping. I Vejen finder du et skønt miks af de kendte kædebutikker og butikker, der har deres helt eget sortiment. Her er noget at komme efter. 

Frem til midten af december er der juleevents (på udvalgte dage). Hvis du vil opleve julepyntet by med stor wauw-effekt, så skal du smutte en tur til Brændstrup syd for Rødding - efter mørkets frembrud. 

Et overraskende sted til at fremme sin julefølelse er hos Frøken Kaff i Jels. Med udsigt til Jels Nedersø kan du i Frøkenens hyggelige og julepyntede lokaler kunne flette eller klippe dig et julehjerte, lave en stjerne til caféens juletræ samtidig med du nyder lækre æbleskiver og gløgg. Kig aktuelle åbningstider på Frøken Kaff's facebookside

Vejen-området byder på mange mindre oplevelsessteder, hvor der er god tid til en snak og at indtage den hyggelige julestemning. Her er både nærvær og god plads. 

Julegaveideer

Når du nu er i området, så kan du her få lidt inspiration til originale julegaver. 

Syltede nissenumser
VisitVejen

Anderledes forslag til julegaver fra området

Er du løbet tør for julegaveideer eller vil du gerne give en original og kreativ gave? Vi kommer her med en række forslag, som garanteret ikke står på ønskesedlen, og som kan findes rundt om ved turismevirksomhederne i området. Lad dig inspirere til gode gaveideer. Her både inspirationer til gavekort, sammen-oplevelser og de gratis oplevelser (det er her du skal fikse gavekortet selv). 

Vejen til den gode julemad

List
Map
Restaurant The blue Train, Holsted
Photo: Det blå Tog

Restaurant The blue Train, Holsted

Restaurant Det Blå Tog (The blue Train) is located next to the Botique hotel Postgården in Holsted.

Info
Frøken Kaff´ - café overfor Jels Søbad
Photo: Tina Planitzer

Frøken Kaff´ - café overfor Jels Søbad

Ny spændende café i Jels lige ud til Hærvejens vandrerute og lige overfor Jels Søbad, 

Info

Julen er over os, rundt om os og i os. Modstand er nytteløst, intet kan befri os. Dog er der et, der hjælper en smule, simpelthen selv, at begynde at juble. Piet Hein

Juleevents 2023

Oversigt over andre juleoplevelser i området - har du brug for en oversigt i datoorden/kronologisk, så tjek dette link

Christmas - Hygum Hjemstavnsgård
Christmas - Hygum Hjemstavnsgård
Jul på Sønderskov
Jul på Sønderskov
Lillelund Christmas Museum, Brørup
Lillelund Christmas Museum, Brørup
Julekoncert i Troldesalen: Vejen Garden
Julekoncert i Troldesalen: Vejen Garden

Her finder du byerne

   

Her ligger byerne

Photo:SusDesign

Find mere information her