©  Photo:

Foldingbro Rasteplads

En rasteplads der indbyder til en lille gåtur væk fra bilen. Gå et par meter ned af vejen til et stort borde/bænkesæt ved kanopladsen. Her kan man nyde udsigten over Kongeåen, de bløde marker og græssende køer. 

For de historieinteresserede byder pladsen på inforskærme med historier om 1. Verdenskrigs betydning for Sønderjylland. Og går man lidt længere ned af Kongeåstien bliver man mødt af lokal kunst i form af egnsbeton. 

Hvad er der på rastepladsen? 
På rastepladsen ved Foldingbro er der god plads til at parkere bilen, mens man går tur i Foldingbro, køber is eller mad ved Foldingbro Camping og Hytter. 
Der er en infoskærm med oplysninger om området. 
Man skal ikke gå mange meter væk fra parkeringen for at finde borde og bænke. Man kan gå rundt om træerne og sætte sig ved Foldingbro Fiskesø eller et par meter op af gaden, hvor der er både udsigt og plads til at sætte kanoer i åen. 
Hvis man ved, at man gerne vil gøre stop i Foldingbro kan man på forhånd bestille en madpakke ved Foldingbro Camping. Foldingbro Camping tilbyder også, at man kan låne toilet hos dem. 

Der er hotspots ved Foldingbro rasteplads. Så kan man for eksempel downloade VisitVejen app'en og læse om muligheder og historier om området. 

Historien om stedet:
Foldingbro har været et centralt overgangssted da Kongeåen udgjorde grænsen mellem Danmark og Kejserriget Preussen i perioden 1864-1920. Det betyder at man har to af mange bygninger i Foldingbro - en på hver side af grænsen. 

Turforslag:
Man kan lave en selv-guidet tur rundt i Foldingbro ved at downloade VisitVejen app'en. Her kan man finde "Grænsehistorisk byvandring i Foldingbro". Her er et kort med 11 steder der fortæller om relationen til grænsehistorien. 

Gåturen på trampestierne langs Kongeåen føre dig helt ned til åen. Langs med Kongeåstien er der shelters, infostandere og kanopladser. Følg den afmærkede rute i den frede Kongeådal. Der er flere muligheder for at komme ind på stien. 
Der er en rute på 7,5 km fra Frihedsbroen til Foldingbro.
Der er en rute på 10,28 km fra Foldingbro til Villebøl. 

Du kan også leje en kano ved Foldingbro Camping og Hytter. Turen går med strømmen i Kongeåen, så man skal enten starte eller slutte ved Foldingbro. Kongeåens løb er ureguleret og dermed oprindeligt. 
Turforslag med Foldingbro:
Frihedsbroen til Foldingbro er på 8,5 km og tager 3-4 timer.
Foldingbro til Nielsby er på 4,6 km og tager 1-1½ time. 

Foldingbro er et godt udgangspunkt for lystfiskeri i Kongeåen. Her kan man blandt andet fange havørreder, bækørreder og laks.